• breitenbrunn-neuer-strand

Breitenbrunn (Fertőszéleskút) strandja

Neuer Strand

A Fertő tó osztrák oldalán, nyugati partján, Fertőszéleskúton (Breitenbrunn) található a tó legmodernebb strandja, a 2024-ben nyílt Neuer Strand Neusiedler See. 

A fertőszéleskúti Neuer Strand, élménydús modern tóparti strand, hatalmas területen kempinggel, óriási hajókikötővel és szinte minden vízisport lehetőséggel, étteremmel, delikátbolttal. 

A strand és a kikötő az érzékeny UNESCO világörökségi és Natura 2000 természetvédelmi területen, a nádas szélén található, és a fenntarthatóság jegyében működteti az Esterházy magánalapítvány.

A tóparti strandra Breitenbrunn (Fertőszéleskút) településről egy rövid úton jutunk ki, a belépés ingyenes, csupán a parkolási díjat kell kifizetni.

breitenbrunn-neuer-strand

Fertőszéleskút településről autóval, kerékpárral és gyalogosan is ki lehet menni a tóhoz, egy nagyjából 4 km hosszúságú földnyelven. A Seestraße nádasok övezte autóút, mellette pedig kiépítettek egy párhuzamosan futó aszfaltozott kerékpár-és gyalogutat is, aminek mindenki, de a kisgyermekkel kirándulók örülhetnek leginkább.

Ha csak körülnézni megy ki az ember, akkor 1 óra parkolás ingyenes, illetve a strand előtti részen, a hajókikötő és étterem épületénél lehet lábat lógatni a tóba, napozni és nézelődni, szintén ingyenesen.

A tóparti strand egyszerű, részben homokos és kavicsos placcokkal, de minden rendelkezésére áll annak, aki szereti a természetet és a vizet: van itt egy több mint 700 helyes hajókikötő, vitorlás -és szörfiskola, lehet bérelni vizijárműveket, és működik egy 2024-es szezonban megnyílt étterem, ahonnan kiváló a kilátás a tóra, nyári keveréke strandbárnak, önkiszolgáló delikáteszüzletnek, ahol a régió termékei kaphatók. A Libelle étteremben reggelizni, ebédelni, de vacsorázni is lehet. Az étlapon pannon ételek is szerepelnek.

A sportolási lehetőség is változatos, a látogatók a strandröplabda mellett a petanque-t (francia eredetű golyójáték) és a boccia-t (golyósjáték) is kipróbálhatják, a gyermekeknek pedig egy 300 nm-es játszótér áll rendelkezésére.

Modern kemping és glamping is lesz, amely egyelőre fejlesztés alatt áll, itt nagyon modern tiny house-ok is bérelhetők lesznek majd, 2026-tól.


Kapcsolódó tartalmak